הפיברומיאלגיה
 
טיפול הוליסטי בפיברומיאלגיה. ניסיון אישי
הפיברומיאלגיה היא מחלה המאובחנת באופן מדויק אולם הסיבות להתפתחותה אינן ברורות. בניסיון לגלות את הסיבות למחלה זאת, החולה נבדק לעיתים על ידי נירולוג, ראומטולוג ורופאים אחרים ובסיום על ידי מומחה לכאבים. בשנים אחרונות חלה התקדמות משמעותית בהבנתנו על סיבות המחלה ולכן קיימת אפשרות גבוהה יותר לטיפול ולפואי המחלה. במאמר זה, אני רוצה להסביר מהן הסיבות להופעת המחלה ולהציע טיפול שיכול להרגיע את הכאבים ולשפר איכות החיים. אני בעצמי סבלתי משני התקפים של פיברומיאלגיה בארבע השנים האחרונות ולאחר סקירת הספרות וניסיון טיפולי אישי, הגעתי להבנה מסוימת על גורמי המחלה וכך אפשר לטפל בה ביעילות יותר.
המחלה מתאפיינת בסימפטומים דומים לאלה של עייפות כרונית(Chronic Fatigue Syndrome). בשתי המחלות החולה מתלונן על עייפות קשה במשך כל היום אולם בפיברומיאלגיה קיימים כאבים בשרירים באזור הכתפיים ובזרוע מלווה בהפרעות בשינה. באזורי הכאבים קיימות נקודות רגישות מאוד לכאבים התומכים באבחון המחלה. תשע חולים התוך 10 הן נשים ורק אחד הוא גבר. הגיל הממוצע של החולים הוא בין 25 עד 39.

ממצאי  המחלה: לפני התפתחות המחלה, בקבוצה של 40 נשים, 51% מהן תארו אירוע נפשי קשה בחיים שהתרחש בתקופה הילדות או התבגרות ב-61% מהן האירוע התרחש בסמוך להתחלת המחלה. ידוע, שאירוע נפשי עלול לגרום לעליה זמנית ברמה הקורטיזול (Cortisol) ובירידה בתגובה של מערכת החיסונית, תופעות שנמצאו בבדיקות מעבדה של חולים אלה. בנוסף, החולים מראים ירידה בחום הגוף ובמיוחד באזורי הכאבים. תופעה זו עלולה לגרום להתכווצות של כלי דם ולירידה בהספקת החמצן לשרירים. ניסיון של הזרקה לידוקאין( Lidocaine), תרופה המשמשת לאלחוש כאבים מקומיים,  מורידה באופן משמעותי ולזמן קצר, את העצמת הכאבים אלה. 
מחקר של החברה אמריקנית לראומטולוגיה, בקבוצה של 20 חולים מצאו ערכים גבוהים במקצת של אלומיניום, עופרת ופלסטינאים, חומרים שידועים כמדכאים את הפעילות של מערכת החיסונית.

שרירי השלד : בביופסיה של השריר נמצאים סימנים בלתי ספציפיים של ניוון השריר ושינוי במבנה המורפולוגי במיטוכונדריות. ממצא זה מדבר בעד נזק בפעילות המיטוכונדריה הגורמת לירידה ביצור של חלקיקי אנרגיה בצורת מולקולות של ATP.

הפרעות בזרימת הדם למוח: כאשר משווים את הממצאים עם אנשים בריאים, חולים עם פיברומיאלגיה מראים ירידה בזרימת הדם למוח באזור הטלמוס(thalamus), בצד ימין בלבד אבל לא בצד שמאל. הטלמוס בשני הצדדים, הם אזורים במוח המעבדים את הגירויים התחושתיים ומוטורים ואת מצבי הערנות, שינה והכרה. ממצאים של חוסר איזון בהספקת הדם באזורים הטלמוס יכולים להסביר את הרגישות הגבוהה של החולים אלה לכאבים ואת הפרעות בשינה.

חוסר איזון הורמונלי: כל החולים האלה מראים רמות גבוהות של ההורמונים קורטיזול, ACTH ו- FSH ורמות נמוכות של ההורמונים IGF-1, DHEA ,T3 ואסטרוגן. ממצאים אלה נוצרים מכיוון שסטרס ממושך גורם להפרשה מוגברת של קורטיזול(ההורמון של הסטרס) ולירידה ביצור של ההורמון 3T, IGF-1  ואסטרוגן, שלושה הורמונים חשובים לפעילות תקינה של המיטוכונדריה וליצור אנרגיה. התוצאה הסופית היא שחוסר איזון הורמונלי זה משפיע גם על יצורם של מוליכי חשמל שונים במוח ולחוסר איזון ברמת הסרוטונין והנוראפינפרין(Norephynephine). זה מסביר למה אנשים אלה סובלים מהפרעות נפשיות בדרגות שונות כגון דיכאון, חרדה ותגובות נאורותיות. 

הפרעות בשינה:  אחד המאפיינים של המחלה הוא חוסר שינה ועייפות. מחקרים שנעשות על הנושא הראו שבחולים אלה קיימת הפרעה בהפרשת המלטונין, הורמון הנחוץ לוויסות השינה ,בגלל רמות נמוכות של טריפטופן(tryptophan) ו-סרוטונין(serotonin) שתי חומצות אמיניות המשמשים כחומר גלם ליצור מלטונין במוח. 

זיהום: בין החולים עם פיברומיאלגיה, רבים מהם סובלים מזיהום על ידי חיידקי מיקופלזמה(mycoplasma). חיידקי Chlamylia ווירוסים של הפטיטיס. אצל חולים עם מערכת חיסונית חלשה בגלל מחלת AIDS סרטן או טיפול אונקולוגי, קיים זיהום יל ידי פייטריות שונות. בכל המצבים האלה, פולשים אלה מייצרים חומרים כימים שונים בעלי השפע ישירה על הפעילות של המיטוכונדריה וליצור מוגבר של רדיקלים חופשים המשבשים את הפעילות של המיטוכונדריה והיצור של אנרגיה בכל חלקי הגוף.

סיכום ממצאי המחלה ותלונות החולה: כאבים בשרירים, בעיקר בצוואר בכתפיים, בחלק העליון של הזרועות ובגב ורגישות יתר לכאבים בנגיעת אזורים אלה, עייפות ניכרת , חוסר שינה, הפרעות פסיכולוגיות שונות, ירידה ביצור של אנרגיה במיטוכונדריה.   בדיקות דם מראות עליה ברמת ההורמונים הקורטיזול, ACTH ו- FSH וירידה ברמת ההורמונים 3T, IGF-1 ואסטרוגן. שינויים הורמונליים אלה יגרמו להפרעות בפעילות של בלוטת התריס, השחלות ולעליה במשקל ולהפרעות פסיכולוגיות שונות במוח. רגישות לאלומיניום ולעופרת, יכול להסביר רמה קטנה של הרעלת מתכות אלה בגוף המביאים ליצור מוגבר של רדיקלים חופשים ולפגיעה בפעילות המיטוכונדריה. בגלל הסטרס המוגבר שהמחלה גורמת במשך תקופה ממושכת והעליה בקורטיזול בדם, היצור של מלטונין נפסקת והתפתחת חוסר שינה ועייפות.
 התפתחות של פיברומיאלגיה אצלי. בשנה 2012 קבלתי את ההתקף ראשון של כאבים בכל השרירים בגוף בעיקר בשעות הלילה הרגשתי התכווצויות חזקות בשרירי הרגליים שהעירו אותי מהשינה וגרמו לי לסבל רב. הייתי עייף כל היום והחיוניות אצלי נעלמה. הבדיקות המעבדה בתקופה זאת היום כאלה:
שם הבדיקה 3.2011 9.2011 1.2012
TSH(0.35-4.2 mIU/L) 1.57   1.01
TESTOSTERONE(8.14-28.7 nmol./l) 16.3 29.1 10.3
IGF-1(6-.28 nmol/L) 24.3 26.8 33.8
ESTRADIOL<100 pmol/L 78 239 <70
DHEA(2.17-15.2 nmol/L)   16.8 6.89
CORTISOL(138-619 pmol/L)   438 426
 
בדיקה 1. הערכים של טסטוסטרון וה-DHEA היו נמוכים מכיוון שרמתם המיטבית נמצאת בגבול העלין של הנורמה(מודש בצהוב). ההורמון IGF-1 היה ברמה המיטבית ואפילו לעבר לכך. רמת האסטרדיול הייתה תקינה ורמה הקורטזיל היה גבוה במקצת במקום בשליש התחתון של הנורמה מצב שמצביע על נוכחות של הסטרס. 
כפי שניתן לראות בבדיקות המעבדה, ב 2012, הרמה של ההורמונים DHEA וטסטוסטרון היו מתחת לרמה הרצויה אולם ההורמון  IGF-1 הייתה מעל הנורמה אודות לפעילות הגופנית בחדר כושר. ה-TSH היה ברמה מיטבית מתחת ל 2  Miu/l(הרופא המטפל שלי לא הסכים לבצע בדיקה של 4T ו-3T). לכן, שאלתי על העצמי למה יש לי עייפות כל כך קשה ? זה סימן שהגוף אינו מייצר אנרגיה ויתכן שקיימת פגיעה במיטוכונדריה(יחידה הקיימת בתאים שהופכת את יסודות המחזור לחלקיקים האוגרים אנרגיה לשימוש של האנזימים). לכן מדדתי את החום בפה ונדהמתי לגלות שהיה 35.8 מעלות בממוצע לאחר מספר מדידות במשך היום. זה היה סימן ברור שהגוף אינו מייצר אנרגיה. גם אחרי שתיקנתי את הרמות של הטסטוסטרון וה-DHEA, חום הגוף היה נמוך מ 37 מעלות. אז חשבתי שקיימת איזה שהיא בעיה בפעילות של ההורמונים של בלוטת התריס והתחלתי לקחת הורמון 4T (Euthyrox) והורמון T3(Cytomel) , התחלתי טיפול העצמי במטרה לעלות את החום:


איור 1 מראה את החום גוף הממוצע לפני התחלת הטיפול והחום התחיל לעתות אחרי טיפול בהורמון 3T


איור 2 מראה עליה הדרגתית של החום שהגיע ל-37 מעלות. אז בכאבים בשרירים פחתו בהרבה אולם אחרי זמן קצר החום ירד עד 36.5 מעלות כאשר המינון של ההורמון 3T הופחת בהדרגה.


איור 3. כאשר נמצא המינון המתאים של ההורמון 3T ביממה החום נשאר יציב סביב ה38.6- 37 מעלות והכאבים בגוף נעלמו.


ההורמון 3T, ידוע כהורמון שמסייע למיטוכונדריה לקחת את יסודות המזון גדי לייצר אנרגיה. כאשר קבלתי את ההורמונים 4T ו-3T החום עלה באופן הדדתי וכאשר הוא הגיע ל 37 מעלות בשעות היום, הכאבים נעלמו גם בשעות הלילה. מאז אני מקבל טיפול בהורמונים של בלוטת התריס ועוקב אחרי חום גוף כדי שיישאר סביב 37 מעלות משעה 10 בבוקר עד שעה 8 בערב.
אולם לפני כשלושה חודשים התחלתי שוב לסבול הכאבים בשרירים מסביב הכתפיים, צוואר זרועות הידיים, גב ורגליים ומלווים כאבים בכל הפרקים הגוף, חולשה ניכרת וחוסר שניה בגלל הכאבים. חום הגוף היה בין 36.8 ל37.2 מעלות בשעות היום. הבדיקות דם היה כדלקמן:
תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה
8.58 mmol/L 2.17(......*.......)15.2 DHEA SULPHATE
9.70 nmol/L 8.17(*.............)28.7 TESTOSTERONE
20.40 nmol/L 2.16(.............*)22.88 IGF-1
92 pmol/L 70   (.*............)250 ESTRADIOL (E-2)
528 nmol/L 138(..............*..)690 CORTISOL
 
בדיקה 2: מראה רמה גבוהה של קרוטיזול כתוצאה מסטרס ממושך ו רמה נמוכה של טסטוסטרון ו DHEA. לא בוצעו בדיקות של בלוטת התריס מכיוון שחום הגוף היה תקין.
לאור התוצאות של הבדיקות חשבתי על שלושה: 1. רמה נמוכה של טסטוסטרון ו-DHEA מסייע להרגשה של חולשה. 2. המיטוכונדריה מייצרת פחות חלקיקי אנרגיה בגלל א. נפגעה על ידי הרדיקלים החופשים. ב. נפגעה על ידי חומרים רעילות שנכנסו לגוף ללא ידיעתי. 3. תרופות, בתקופה זאת לקחתי תרופה בשם anastrazole כדי להוריד את רמה של האסטרדיול כדי שיישאר ברמה נמוכה וכך מונע הגדלת הערמונית.
הטיפול שלקחתי היה כדלקמן: 1. אאוטירוקס 50 מק"ג, Cytomel SR 50 מק"ג. על זה הוספתי טסטוסטרון 25 מל"ג פעמיים ביום, DHEA 50 מ"ג בבוקר. 2. חומרים כדי לעורר את הפעילות של המיטוכונדריה: א. תמצית אוכמניות שתי כפות בתוך כוס עם מים שלוש פעמים ביום, ב.   Reduced Glutathione, אנזים שמנטרל את הרדיקלים החופשים שני-שלושה כדורים ביום. ג. Coenzyme Q10 200 מ"ג ביום. ד. N-Acetyl-cysteine שלושה כמוסות ביום מסייע ליצור של glutathione בתאים. 3. משקה chlorophyll שלושה -ארבעה כופות ביום כדי לסלק את הרעלים.

בקשר לאוכל, אכלתי הרבה ירקות, 100-150 גרם חלבון ביום(עוף, טונה, סלמון), ביצים, ופירות יער.
המצב השתפר לאט ואחרי חודשיים הכאבים פחתו ב 50% אולם רצתי לשפר עוד יותר את המצב. תוך כדי חיפוש במקורות שלי מצאתי תיאור שאנשים רבים ובעיקר ספורטאים המשתמשים בקוקטייל על שם ד"ר  Myers. ביקשתי מבית מרקחת להכין לי שתי תמיסות המכילות וויטמין B, סידן, מגנזיום, ויטמין C כפי שמופיע בספרות. קבלתי שני עירוים עם התמיסות אלה בהפרש של יומיים. העייפות והכאבים בשרירים נעלמו בעוד 45% נוספים כלומר יכולתי לתפקד באופן מלא. זה מוכיח שהתאים לא היו מספיק ויטמינים ומינרליים כדי שהמיטוכונדריה תייצר חלקיקי אנרגיה. כנראה שאני אצטרך לחכות מספר ימים או שבועות כדי לראות אם הכאבים חוזרים.
התברר שבמזון שאנו אוכלים אין מספיק וויטמינים ומינרלים. בנוסף כל התוספים שאנו אוכלים כולל מולטי-וויטמינים לסוגיהם, אינם נספגים מסיבות שונות ונוצר מצב שהתאים ואנזימים בתוכם אינם יכולים לתפקד בגלל המחסור שחומרים חיוניים אלה. הדרך הטובה ביותר לעלות את רמתם בדם היא להזריק אותם דרך הוריד.

לפי המאמר של דר Gaby גישה זאת היא אפקטיבית לטיפול במספר בעיות רפואית שאין להן פתרון ברפואה הקונבנציונלית;
·         Chronic fatigue
·         Fibromyalgia syndrome (FMS)
·         Parkinson’s disease
·         Chronic depression
·         Lyme disease
·         Cancer
·         Sinusitis
·         Bronchitis
·         Flu / cold
·         Immune boosting
·         Muscle fatigue
·         Food poisoning
ReJuvenate IV Infusion / ReNew IM Shot
·         Cancer
·         Arthritis
·         Asthma
·         Antioxidant benefits
·         Anti-aging
·         Muscle fatigue
ReCover IV Infusion
·         Narcotic withdrawal
·         Gastrointestinal issues
·         Migraines
בנוסף קיימות קליניקות רבות בארצות הברית שנותנות את הטיפול זה בהצלחה רבה. במידה שאת/אתה מעונין/ת לקבל את הטיפול ניתן להתקשר לנייד שלי.
בברכה
דר אלכסנדר ארדיטי
050-4434292

חפש
 
 אין להשתמש במידע שבאתר כתחליף לאבחנה ולטיפול רפואי מוסמכים והאחריות לגבי התוצאות חלה על המשתמש בלבד
כל הזכויות שמורות ל ד"ר אלכס ארדיטי עיצוב ובניית אתר: אינטרטק בניית אתרים
לייבסיטי - בניית אתרים